Wie ben ik?

Mijn naam is Kim van Venrooij.

Ik heb de studies Sociaal pedagogisch werker, sociaal pedagogisch hulpverlener en de opleiding tot speltherapeut afgerond.

Naast mijn studies heb ik een aantal jaar gewerkt met groepen kinderen met een verstandelijke beperking. Dit vond ik heerlijk werk, maar ik miste de uitdaging. Na mijn opleiding SPH in ‘s-Hertogenbosch, ben ik in de jeugdpsychiatrie gaan werken.

Hier merkte ik steeds meer dat mijn passie en kracht ligt in de één op één contacten met kinderen. Om mijn passie te kunnen volgen ben ik gestart met de de opleiding tot speltherapeut en hier heb ik gevonden wat mijn werk zo leuk maakt.  Het er écht kunnen zijn voor een kind, met volledige aandacht en zien wat voor positieve effecten dit kan hebben is iets wat mij veel voldoening geeft.

Nadat ik op de Maaspoort in Den Bosch ben gaan wonen, ben ik vol enthousiasme mijn praktijk aan huis gestart. Ik wilde een praktijk neerzetten waar veel aandacht geschonken wordt aan persoonlijk en laagdrempelig contact. Ik vind het belangrijk dat ouders en kinderen zich veilig, vertrouwd maar vooral ook gehoord en begrepen voelen. Momenteel werk ik naast speltherapeut in mijn eigen praktijk, ook als ambulant hulpverlener met kinderen, jongeren en volwassenen met een autisme spectrum stoornis. Ik hou van afwisseling en uitdaging en dit is voor mij dan ook een perfecte combinatie.

Tijdens de therapie vind ik het ontzettend leuk om mee te kunnen in de fantasie van kinderen en hun taal te leren begrijpen. Ik schroom niet om aan te sluiten en mee te doen bij het spel van het kind. Het zien van de lijdensdruk van een kind kan zwaar zijn, maar wanneer ik zie dat een kind aan het verwerken is, nieuw gedrag aan het oefenen of zijn/ haar zelfbeeld aan het groeien is, geeft dit ontzettend veel energie en een goed gevoel.