Vergoedingen

Het is op verschillende manieren mogelijk om de kosten (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. In de meeste gevallen zal het (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Soms is ook een PGB of vergoeding uit bijzondere bijstand mogelijk. Zie hieronder welke mogelijkheden er voor u zijn.

Zorgverzekeraar

Via de aanvullende ziektekostenverzekering kunt u vaak de therapiekosten geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen. De zorg valt onder vaktherapie, alternatieve behandeling of alternatieve zorg. 
Of u in aanmerking komt voor een vergoeding kunt u hier vinden. 
Het is raadzaam om met de eigen zorgverzekeraar contact op te nemen betreffende de vergoeding en voorwaarden. Vermeldt dan dat Lanza speltherapie is aangesloten bij de NVVS en het FVB 

Gegevens die uw zorgverzekeraar kan vragen:

KvK nummer 69585466
Bankrekeningnummer NL08 ASNB 0706 9225 65
Lidnummer NVVS 109352
Lidnummer NFG 8843
 PGB / Persoonsgebonden budget

Speltherapie kan, indien de zwaarte van uw hulpvraag daaraan voldoet, soms vergoedt worden uit een persoonsgebonden budget (PGB) U heeft hiervoor een verwijsbrief nodig van een erkende verwijzer zoals een huisarts of de jeugdarts van het Centrum voor Jeugd en Gezin. U kunt vervolgens een beschikking aanvragen voor vaktherapie (hier valt speltherapie onder) bij de gemeente waar uw kind woont. Het aanvragen van een PGB verloopt in elke gemeente anders.

Klik hieronder op de naam van uw gemeente voor meer informatie over het aanvragen van een persoonsgebonden budget.
Gemeente ’s Hertogenbosch
Gemeente Zaltbommel

 

Bijzondere Bijstand

Er bestaat ook een mogelijkheid tot het vergoeden van speltherapie via de bijzondere bijstand. De voorwaarden voor bijzondere bijstand verschillen per gemeente.

Klik hieronder op de naam van uw gemeente voor meer informatie over het aanvragen van bijzondere bijstand.
Gemeente ‘s-Hertogenbosch
Gemeente Zaltbommel


Belastingdienst

De kosten van de speltherapie kunnen, als ze nergens anders vergoed worden, fiscaal aftrekbaar zijn. Vaak is dan wel een verwijzing van bv. de huisarts nodig.